Det är nära till Sälen. Så nära att Du får en extra skiddag om Du startar tidigt på

morgonen. Åker Du bil från syd eller mellansverige kan Du stå i backen samma

eftermiddag.

Är Sälen nordens mest varierande skidområde?

108 nedfarter och 77 liftar talar sitt tydliga språk. Snowboardåkare har sina egna områden och för de minsta skidåkarna finns barnområden där de kan lära sig i egen takt. Skidåkningen håller på mellan den 15 november och den 1 maj och detta garanteras med över 400 snökanoner.

 Sälen - Längdskidor
 Sälen - Slalom

Efter förmiddagens härliga skidåkning är det dags att sätta sig till bords. Knäpp upp pjäxorna och ta av mössan. Pusta ut  vid färdigdukat bord och låt Dig väl smaka. Det finns mängder av trevliga restauranger i backen, för att inte tala om de trevliga topprestaurangerna. Efter dagens
skidåkning finns massor av andra saker att göra. After Ski i Sälen är legendariskt, kanske ice-carting eller varför inte koppla av i något av de olika poolarierna.

Poängen med Sälen är att hela familjen själv ska kunna välja och bestämma. Barn, tonåringar och vuxna kan vara nära varandra men ändå hitta åkning och nöjen som passar dem själva bäst. Ingen ska sakna den lilla skidortens gemytliga atmosfär. Ingen ska sakna den stora skidortens varierande åkning. Detta är hela idén bakom Sälen.

 Sälen - puder