Det är nära till Branäs. Så nära att du får en extra skiddag och du startar på morgonen.
Åker du bil från syd- eller mellansverige kan du stå i backen redan vid lunchtid.


 415 fallhöjdmeter och 3 km långt åk i riktigt bra lutning ger garanterat mjölksyra. Dessutom kan du åka om och om igen fram till kl. 19.00 varje dag. Branäs skidbackar ger hela familjen bra variation. Gondolen gör att nybörjare som avancerade åkare kan ta sig runt i hela skidsystemet. Många av våra gäster anser att Branäs är precis lagom stort. Här vågar du släppa barnen ensamma, alla vägar leder till gondolen.
Liftsystem
Systemet är anpassat för familjer. Alla kan åka gondolen oavsett nivå på skidåkning. Det är enkelt att ta sig till båda sidorna av berget. Vi har gjort en medveten satsning på knappliftar för att det skall passa både stora och små. Dessutom är knappliftar effektivare på många ställen då medbringarna kan sitta tätare vilket betyder att köerna faktiskt blir kortare. Vi har även ankarlift för de som tycker bättre om detta. Men då finns det knapplift parallellt med denna. Bra för alla!
Utmanade backar
Från toppen kan du välja mellan många olika backar som tar dig hela vägen ner till dalen igen. Vår skidbro binder ihop två toppar. Storbacken är 2,5 km lång med utmanande röd lutning. Vill du åka ännu lite brantare skall du kasta dig ut för Branten, vår svarta backe, som mynnar ut i Storbacken. Avsluta åket i Storbacken i vår skicrossbana byggd för världscupen. Häftigare kan det inte bli!